Nettverk

2019-03-18

Software-define Wide Area Network

SD-WAN – fremtidens nettverk

Å skulle flytte ulike applikasjoner til skyen forutsetter raskere og en mer stabil kobling enn det vi ofte ser i dag. IoT krever enda mer av brukere, nettverk, båndbredde og sikkerhet. Så samtidig som din jobb-hverdag blir mer mobil krever den også større ytelse fra devicene du bruker og nettet du kobler deg på. Det er et vanskelig landskap å orientere seg rundt i men du kan ta styringen ved bruk av Cisco SD-WAN. Ved å kombinere software-defined effektivitet med Cisco plattformer som du allerede kjenner gir SD-WAN deg muligheten til økt fleksibilitet, økt sikkerhet og større brukervennlighet og kontroll på ditt nettverk og dine applikasjoner.

Kilde: www.cisco.no

Den moderne arbeidsstyrken er i økende grad mobil, og driftssikre programmer kjører over Internett på tvers av multicloud. Tradisjonelle WAN-arkitekturer holder ikke tritt på grunn av mangel på tilgjengelig båndbredde, begrensen sikkerhet og økt kompleksitet, noe som hindrer IT i å svare på forretningsbehov raskere. SD-WAN er en software-defined tilnærming som gir enklere kontroll over WAN´et.

Hva er SD-WAN?SD-WAN er forkortelsen for software-defined networking med wide area network (WAN) og gir deg enklere kontroll over ditt nettverk ved å ta i bruk cloud og Internett. Teknologien SD-WAN er med å virtualiserer teknologien for å forbedre datasenter funksjonalitet ogkontroll. Bedrifter får altså med SD-WAN muligheten til på en billigere måte å drifte sitt nettverk ved å legge det i skyen og bruke internett-tilgang til å få kontroll over det. Med SD-WAN kan du koble til hvilken som helst bruker eller applikasjon på en sikker måte, hvor som helst, når som helst, i skyen.  Nye business-modeller tvinger frem et behov for en ny modell. SD-WAN kan møte utfordringene til det nye WAN’et ved sin nye måte å møte nettverkskobling på, som forminsker kost og forbedrer ytelse nettverket. SD-WAN gjør hverdagen enklere for nettverksadministratorer ved at de kan bruke båndbredden mer effektivt og hjelpe til å optimalisere ytelsen for kritiske applikasjoner uten å måtte ofre sikkerhet eller personvern.Cisco SD-WAN gir brukerne mulighet til å både å bruke sitt eget dashboard til å kontrollere sine enheter, eller for å øke hurtighet, effektivitet og sikkerhet, koble til skyen.

 

 

Hvorfor SD-WAN?

  • Enklere kontroll. Som en skybasert WAN arkitektur, SD-WAN gjør det enklere å skalere tusenvis av endepunkter, uansett hvor de befinner seg, i skyen, lokalt etc. IT avdelingen vil ha mulighet til å automatisere sin kontroll over enhetene fra et interface,
    noe som forenkler overvåkningsprosessen.
  • Bedre brukeropplevelse. WAN-optimalisering gir en veldig god mulighet for applikasjoner fra skyen ut til flere brukere. Skulle det være noe feil på linjene, kan man ved bevisst applikasjons routing få til dynamisk trafikk mellom dedikerte punkter og sikre Internet koblingene slik at business-kritiske applikasjoner fortsetter å kjøre.  I tillegg realiserer bedrifter OpEx-forbedringer ved å avlaste og bytte ut dyre MPLS tjenester med mer økonomiske og fleksible løsninger (inkludert sikkert VPN)
  • Større sikkerhet. Trussel forebygging skjer der det bør skje. SD-WAN arkitekturen gir mulighet for sikkerhet der enhetene er. Dataen trenger ikke gå tilbake til datasenteret for avansert sikkerhetsbeskyttelse (slik som firewall, DNS etc.)

 

 

Kilde: www.cisco.no

 

 


SD-WAN kontaktskjema

 

Kontakt oss!

Vi svarer på dine spørsmål, ta kontakt idag.

Kontakt oss!

Svar innen 24h