Apcoa , tidligere Europark, er et ledende Europeisk parkeringsselskap som forvalter rundt 1,4 millioner parkeringsplasser på over 8.500 anlegg i 12 land. Apcoa er et selskap som ligger langt fremme teknologisk og da de ønsket å effektivisere parkeringsdriften og redusere mengden manuelt arbeid Cisco med sine muligheter og teknologi et naturlig valg. Sammen med Cisco og Apcoa har Conscia vært med å utvikle løsninger for sømløs parkering og økt kundeopplevelse i Apcoa sine parkeringshus.

 

 

 

Apcoa – en fremtidsrettet bedrift

– Intelligent automatisering og effektivisering av parkeringshus i en tid da sensorteknologien er på vei inn i full fart åpner også opp for flere angrepsflater for sikkerhetstrusler hvor enheter kjapt kan bli misbrukt siden større deler av infrastrukturen eksponeres, sier Trine Strømsnes, leder for Cisco Norge.

Apcoa som en fremtidsrettet bedrift har et sterkt ønske om å være i front av den teknologiske utviklingen for å yte maksimalt, gi den beste kundeopplevelsen og effektivisere parkeringsdriften.

Nytt datasenter

Conscia startet samarbeidet med Apcoa (tidligere Europark) allerede i 2013, i forbindelse med innføring av et nytt datasenter. I 2016 utfordret Apcoa Conscia og Cisco til å jobbe mot en løsning som skulle oppgradere all infrastruktur, øke sikkerhet og implementere et nytt datasenter. Med denne løsningen fikk også Conscia det operative ansvaret for hele løsningen gjennom en driftsavtale.

Cisco er markedsledende på brannmurer og sikkerhetsløsninger som gir muligheten til å innsyn og kontroll på all trafikk; detaljert informasjon om hvem som bruker og hvilken trafikk denne brukeren har.

Dette gir Conscia som driftsansvarlig mulighet til å stoppe all uønsket trafikk og gir drift full kontroll på hva som skjer i nettet samtidig som det for fremtiden kan gå automatikk i å isolere ukjente eller uønskede brukere i nettet.

Cisco Umbrella er også brukt på Apcoa sitt nett, dette er DNS-basert sikkerhet, og gir brukerne beskyttelse uansett hvor de befinner seg, om det er på kontoret eller et annet sted.

Apcoa-prosjektet resulterte i et nytt hyperkonvergert datasenter, ende-til-ende sikkerhet med tilgangskontroll og et pågående prosjekt med ny infrastruktur for alle parkeringsanlegg.

Senere i 2017 begynte jobben med automatisk nummergjenkjenning, og da økte også kravet til infrastruktur, datakraft og sikkerhet kraftig. Dette ga muligheten til økt sikkerhet og en utvidet driftsavtale mellom Conscia og Apcoa.

Automatisering gir effektivisering

Apcoa har en liten IT-avdeling med veldig mange parkeringsplasser de skal forvalte. Automatiseringen har derfor bidratt til en enorm effektivisering og økt kontroll. For Apcoa er det rent tap hvis IT-systemet ikke fungerer, som eier av over 1200 parkeringshus i Norge.

– Det er veldig gøy å få være med å bidra til økt automatisering, billettløse parkeringshus og være med å skape en merverdi for kunden, sier Tor Lambrechts, CEO hos Conscia.

Carl-Erik Martinsen, CDO for Apcoa, er veldig glad for at de jobber med en partner med så solid kompetanse som Conscia. De har designet en veldig god infrastruktur som understøtter ANPR, og har bidratt til at prosjektet har vært så vellykket og gått som planlagt sier Martinsen.

 

 

For mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg og din bedrift til å bygge en sikker infrastruktur, send oss en mail på salg@conscia.no eller ta kontakt via vårt kontaktskjema 

– Samarbeidet med Conscia har gitt oss en partner med solid kompetanse og helhetlige løsninger som gjør at vi kan satse videre på sømløs parkering. I fremtiden ønsker vi å bruke Cisco IoT løsninger innenfor vår satsning på mobility.

Carl-Erik Martinsen, Director of Operations APCOA

– Vi drifter 105 parkeringsanlegg i Norge og vi taper penger hvert sekund IT systemet ikke fungerer. Til å utvikle morgendagens parkeringsanlegg valgte vi Cisco med deres gullpartner Conscia i spissen.

Magnus Bae, Head of development APCOA

–  For oss er det ekstremt spennende å være samarbeidspartner som kan være med å utvikle løsninger som har direkte påvirkning på forretning og resultat. Apcoa er et selskap som ligger svært langt fremme teknologisk, og de er flinke til å sette krav til oss som leverandør. Vi gleder oss til være med på reisen videre og fortsette å være en god samarbeidspartner i årene som kommer.

Tor Lambrechts, CEO i Conscia Norge

– Bruk av ny type sensorer og oppkobling av eksisterende systemer, er nå på vei inn i de fleste bedrifters digitaliseringsarbeid. Det handler om å bruke datadrevet innsikt til å få bedre brukeropplevelser – vi er veldig glade for å kunne bidra til å gi kunden økt merverdi, skape butikk og optimalisere kostnadene.

Trine Strømsnes, fung. admin. dir. i Cisco Norge

APCOA PARKING

APCOA PARKING i Norge ble etablert i 1979 som et parkeringsselskap under navnet A/S Lufthavnparkering. Noen år senere ble navnet «Europark» tatt. Vi er nå de ledende tilbyderen av skreddersydde parkeringsløsninger i Norge. I 2017 fremstår vi som et full-service parkeringsselskap som forvalter 1200 parkeringslokasjoner i hele landet sammen med ca 350 dyktige medarbeidere.

Produkter mot våre klienter er parkeringsforvaltning, taxi management, shuttle management, håndheving, rådgivning, valet parking, e-handelsløsninger, salg- og markedsføring, 24/7/365 support, sikkerhet og samarbeid innen markedssegmentene lufthavnparkering, parkering i bysentrum, messe- og konferanseparkering, kjøpesenter, innfartsparkering, hotell, sykehus og on-street.

www.apcoa.no

Bilderesultat for apcoa parking

Vil du vite mer? Kontakt oss!

Kontakt oss!

Vi svarer på dine spørsmål, ta kontakt idag.

Kontakt oss!

Svar innen 24h