Blogg

2018-11-08

Trond Hansen er klar for sin neste sertifisering, CCDE - Cisco Certified Design Expert!

Hilsen fra Orlando

Jeg heter Trond Hansen og jobber som Senior Nettverksarkitekt hos Conscia Norge. Akkurat nå er jeg i Orlando, USA på CCDE bootcamp kurs som holdes av Jeremy Filiben . CCDE er Cisco sitt Design Ekspert-program, som tilsvarer CCIE bare for design og nettverksarkitektur. Jeremy er kjent for å holde det beste kurset for CCDE kandidater og har så langt etter tre dager virkelig imponert meg. Jeg gleder meg veldig til de to siste kursdagene! Har allerede lært utrolig mye nytt og fått veldig mye påfyll rundt nettverksteknologi, som er kjempeinteressant og nyttig fremover både i jobb og ikke minst for å bestå testen i dag.

Jeg kom noen dager før til Orlando, for å bli kvitt den verste jetlagen før kurset og som den nerden jeg er så måtte jeg jo dra innom Kennedy Space Center og NASA på Cape Canaveral. Det var stort å se og lære om hvordan de plasserte de første menneskene på månen herfra. Visste du forresten at mye av det vi driver med teknologisk i dag stammer fra utviklingen gjort her både på den tiden de sendte mennesker til månen, og etterpå. Neste skritt er folk på Mars, kult!

Men tilbake til CCDE og kurset mitt, hva er egentlig denne sertifiseringen. Kort fortalt går det ut på å være brobygger mellom teknologi og forretningen for å lage best mulig design. Typiske problemstillinger er skalering, erstatte teknologier, legge til nye, samt bistå på å designe nettverksarkitektur ved sammenslåing og oppdeling av selskaper. Det legges selvfølgelig til krav og begrensninger til hvordan dette gjøres, samt OPEX og CAPEX.

Det høres kanskje ikke vanskelig ut, men CCDE er utfordrende og morsomt fordi det tar for seg stort sett alt av teknologi som finnes og er interessante å kunne noe om. For å faktisk klare sertifiseringen må man derfor kunne mye om alt og dette er utfordrende og veldig motiverende. Jeg må kunne alle ruting-protokoller (EIGRP, OSPF, IS-IS, BGP, Multicast i både IPv4 og IPv6), alle tunnel-teknologier (MPLS, MPLS-TE, L3VPN, L2-tunneller), sikkerhet (krypto, segmentering), QoS og management for å nevne det viktigste.

Det er lange dager på kurs, så er lite feriefølelse og latmannsliv. Vi begynner kl 08 hver dag og holder på til ca. 17. Etter dette er det 2 timers hjemmelekser, så man er ganske sliten på kvelden. På kurset er det flest fra fra USA, men alle verdensdeler er faktisk representert og mange er veldig dyktige. Det er flere som har både en, to og tre CCIE’er for å beskrive litt hvor mye kunnskap som er samlet disse dagene i Orlando.

I morgen er det dag fire på kurs og fredag er det slutt. Deretter tar jeg noen velfortjente dager fri med familien (som har blitt med) for å dra på Disneyworld, Universal studios og annen moro før vi drar hjem igjen. Det blir godt kjenner jeg, og jeg skal prøve å la være å tenke på hvilken nettverksløsninger de bruker i fornøyelsesparkene!

 

 

Hilsen fra Trond!

 

 

 

Trond Hansen, CCIE og Senior Nettverksarkitekt, Conscia Norge

 

The Cisco Certified Design Expert (CCDE) is for expert-level network design engineers, expert-level network leads of IT infrastructure teams, and expert-level network leads of architecture teams working in job roles that require them to translate business needs, budget, and operational constraints into the design of a converged solution. The CCDE curriculum prepares designers to develop design solutions at the infrastructure level for large customer networks. Network engineers holding an active CCDE certification are recognized for their expert-level knowledge and skills in network infrastructure design. The deep technical networking knowledge that a CCDE brings ensures that they are well qualified to address the most technically challenging network infrastructure design assignments.

Kilde: www.cisco.com

Kontakt oss!

Vi svarer på dine spørsmål, ta kontakt idag.

Kontakt oss!

Svar innen 24h